تخطى إلى المحتوى

Hursa fungerar inleda relationer inte pro vissa?

  • بواسطة

Hursa fungerar inleda relationer inte pro vissa?

Enkelt uttryckt befinner sig ett oppen forhallande ett aktenskaps- alternativt dejtingsforhallande dar de tva partnerna age kommit overens forsavitt att innehava andra sexpartners utstott sitt primara intresse pro varandra.

Det har galler traditionellt stav bada parterna i relationen, skad det finns foredome villig att nago bruten partnerna valjer att besta monogam, men samtycker mot alternativ till samt tillsamman hjalper saken da andra partnern som njuter itu sexuella relationer med flera webbsida partners utanfor huvudforhallandet.

N maste vara bekvam tillsamman tanken gallande icke-exklusivitet darfor att vara i e offentligt kondition befinner si baserat kungen detta ide.

Folk saso anammar denna relationsstil uppg att de bara “vet” att do ick kan existera monogama, att dom stadse tyckte forsavit att tillverka overlappande partners och att saken da konventionella relationsmodellen baserad pa lojal till en medspelare enkom inte funka for dem.

Dom uppg att det verkar onaturligt och de har svart att regera i sin bojelse att knoppa med andra personer.

Ifall du snackar med manniskor som har en fritt karleksforbindelse kan dom informera forut de att det att befinna i ett oppen kondition ger dem det ultimata itu tvenne varldar: oberoend och hangivenhet.

Dom age sin primara kompanjon, som de alskar och tillbringar storre delen itu sin tid tillsamman, samt do har sekundara sexpartners.

Att innehava e oppet affar

Varje oppet forhallande har forsvinna egna bestammelse, skada normalt befinner sig de sekundara partnerna blott sexuella. Om en manniska upptacker att dom kommer stav uppemot kanslomassigt nara ett icke-primar partner, avga do normalt att se saken da mannen alternativ kvinnan. (Detta skiljer sig fran en polyamorost karleksforbindelse, sasom gor att partnerna kan bilda bade en sexuellt sam e kanslomassigt band tillsammans andra manniskor utstott det primara forhallandet.)

Hurdan kan nago oppen forhalland funka?

Normalt kommer bada manniskor att njuta av sexpartners utanfor, andock ej nodvandigtvis. Det finns vidga relationer darborta ett partner forblir monogam medans den andra far, tillsamman fullt medgivand, kvarta med andra manniskor. Det ha kan orsaka villig att nago partner ick langre kan astadkomma sexuellt, alternativt saso inneha tappat intresset stav kuttra sju, skada ann alskar sin make samt vill vara innestaend i aktenskapet samt kika sin medspelare lycklig.

Skad slutresultatet ar det har: e fritt forhallande kan blott fungera forsavitt det innefattar uppriktighe forsavit vem du sover tillsammans, haller kontroll pa svartsjuka samt framfor allt astadkomme det molnfritt forut din primara kompanjon att dom ar ”den”.

Respekt, kommunikation sam att halla ditt primara sexliv glatt ar aven viktigt darfor att lite ditt bringa forhallande att funka.

Dejta nagon i en oppen karleksforbindelse

N inneha hygglig traffat en fantastisk kis och han berattar att han befinner sig i e fritt forhallande. Det ha kan existera ett tillfalle forut dig att lara dig forsavitt dina egna granser.

Forsavit din svartsjuka arvsanlag befinner si ett hallfast, antagligen n icke ar gladlynt nar du kanner til att han har ett huvudsaklig partner samt andra sekundara partners

Forsavit din kille redan befinner si i e moder affar tillats ni ick det engagemang som n kan erfordra itu honom.

Ifall n daremot befinner sig vetgirig kungen att prova gallande vilken cirka fran sjalvbestammande ett oppen affar kan bidraga dej, hursa inte fortsatt?

Kristina beskriver sitt oppna karleksforbindelse odl narvarand: ”Jag var aktenskapsbunden i 20 ar tillsammans nago besittande, sotis karl. Han kom a ett kultur – Marocko – som betraktade kvinnor som agodelar. Sjalv kunde inte hava nagra manliga kompisar; han var evigt skeptis och holl mej i motto separera! ” till slu ansokte jag forsavit separation samt skapade omedelbart nago image villig Tinder.

Gallande Tinder traffade jag Phil, en fransman saso sokte ett icke-exklusivt kondition. Hans image sa allting: “Letar du efter en sexpartner, aterkommande alternativt bara alltemellanat.” Precis sasom sjalv hade han exakt lamnat ett langsiktigt monogamt forhallande samt ville kinesa tillsamman odl flertal skilda kvinn sasom mojligt.

Alldenstund sjalv ej ville aterforplikta mej mo en man, varenda Phil en fullkomlighet matchning for mej. Vi har genast haft ett fritt forhallande i ett ar, samt vi ar ett bruten de lyckligaste paren sjalv kanner. Vi befinner si varandras primara medspelare, andock nar Phil far kliand att “prova nagon annan slida” saso han uttrycker det, kanner til han att han kan handla det ha tillsamman karna fulla samtycke. Och nar sjalv vill tillverka lite variation sexuellt, ager han det bra tillsamman att sjalv kopplar ihop tillsammans andra killar. ”

Ibland visar sig bringa relationer icke att forse den drom dom lovar ifall en bastant strom fran skild sexpartners. Marklig bruten de framsta anledningarna mot att en oppet kondition icke funkar inkluderar:

  1. Nago av partnerna inser att dom vill existera unik aven fast allting.
  2. Atskilliga sexpartners begransar ett persons gallande att forma djupa kassett med dom folk dom delar sin lekame med.
  3. Farhaga forut STD alternativt riktig snara sam fordela nagon STD.
  4. Din sjalvkansla kan skadas, speciellt forsavitt din primara partner borjar spendera en aning overdrive tidrym tillsammans nagon person saso ar avsevart snyggare ann dej.
  5. Nar n bli gamma astadkomme du det naturligt vill forplikta sig mo blott nagon indivi. Singlescenen gor det blott ej for de langre.

I slutet fran dagen befinner si det blott ni sasom kan bestamma om e oppen affar uppfyller dina behov. Fundera ingaende ovanfor hur sa dessa befinner si innan ni skanke de in i denna nya relationsdynamik.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

جميع الحقوق محفوظة لعصائر فريش 2023